Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Magyar kérdés, magyar válasz
  2008-01-27 22:51:49, vasárnap
 
  Magyar kérdés, magyar válasz

Az elmúlt hónapokban sokszor sokan vágták a fejünkhöz, hogy harcunk értelmetlen. Volt, aki véleményét barátságosan vállveregetve közölte, volt aki nyersen odamondta, volt aki szemlesütve kért elnézést és továbbállt. Összenéztünk és beláttuk, bizony kevesen maradtak az elmúlt esztendő tízezrei közül, akik összeszorított foggal, kitartóan küzdenek egy valódi rendszerváltásért. A tavaly őszi eseményekre sokan már csak nosztalgiával tekintenek vissza, ami biztos jele a fáradtságnak.

Az elmúlt 13 hónapnak súlya volt. Megkeményedtünk. Tisztábban látjuk az események hátterét, tudjuk hogy a jelenlegi körülmények a nemzet túlélésének szempontjából rendkívül mostohák, céltáblaként állunk a jelenkor történelmének kereszttüzében. Kívülről idegen érdekek ostromolnak bennünket, belülről az erjedésnek indult nemzeti öntudattal küzdünk. Európa ismét színt vallott, immár nemcsak hátat fordított Magyarországnak, hanem egyenesen kirabolja azt. Hazánk évszázadok óta szenvedi az idegen hatalmak, a diktatúrák és a szuperbirodalmak terrorját és ma sincs ez másképpen. Az utóbbi száz év alatt hadseregek, ideológiák és kamatlábak söpörtek át a Kárpát- medencén, mi pedig foggal-körömmel védekezünk. A hódítók ellen nemzeti élet-halál harc folyik.

Ezt a harcot manapság egyelőre néhány százan vállalják teljes mellszélességgel, ám ez csak a kezdet.

Magyarország az általános politikai realitásokat tekintve csodálatos túlélő. Területét megcsonkították, nemzeti múltját, gyökereit meghamisították, nyelvét megreformálták, rokoni kapcsolatait összekuszálták a mindenkori megszállók és a megszállókat -talpnyaló igyekezettel- szolgáló helytartók.

Ha egy messziről idevetődő idegen feltenné a kérdést, hogy miért éppen mi vagyunk Európa mostohagyermekei, ugyanakkor miért akarunk mi magyarok, mégis európaiabbak lenni az európaiaknál, akkor a válasz valószínűleg megakadna a torkunkon. Keressük a szavakat, pedig a válasz sokkal egyszerűbb, mint gondolnánk. Miért? Mert már mi magunk is birkózunk a ránk erőltetett skizofrénia terhével, kitekeredett nemzettudatunkkal.

Először is a tények: A magyarság kultúrája a legnyugatabbra jutott keleti szokásrend, mélyen beékelődve az európai kontinensbe. Messziről hozta magával mindazokat az értékeket, amelyek a mediterránium kereskedő Európájából hiányoztak, olyan örökséggel érkezett, amelyekkel többezer éves szervezési tapasztalatokat, hagyományokat ápolt. A klasszikus magyar életszemlélet lényege a tolerancián alapuló önszerveződés, az autonómiák közösségi ereje és az ezen alapuló területvédelem, szemben a nyers erőre épülő mindenkori európai gondolkodással, amely a gyengébbek leigázására, megsemmisítésére, földjeinek elrablására épül. Ez a módszer szemlélteti legikább azt az atlanti értéket, amely a vérrel- tűzzel való kereskedelmet föléhelyezi az erkölcsnek és a kultúrának. A keleti gondolodás ezzel szemben alapvetően a természetes kiválasztódás, az azonnali alkalmazkodóképesség filozófiája.

Történelmi párhuzamokat keresve gyökereink és az antik mondakör között megfigyelhetjük, hogy míg az antik eredetmondák testvérgyilkosságoktól hemzsegnek, a keleti mondavilág hősei (lásd: Hunor és Magyar) együtt keresik meg az ígéret földjét és megosztoznak annak gyümölcsein. Más. Ha a római forrásokra támaszkodnánk Attila megítélésében, akkor kegyetlen uralkodónak látnánk, hiszen a világbirodalom ura csak véreskezű diktátor lehetett. Római szemlélet szerint. A kegyetlenség az ókorban uralkodói erény volt. A "művelt világ" számára ezért érthetetlen az a nagyvonalúság, amellyel Attila a kiszolgáltatott Rómának megkegyelmez. Az I. Leó pápa által felajánlott korona nem a győzelem, hanem az elkötelezettség szimbóluma volt. Attila visszautasítja. Megvetően elfordult Róma vérrel összetákolt eszmeiségétől. Igaza volt, a birodalom sorsa néhány évtizeddel később beteljesedett és mediterránium kereskedőbirodalma 1000 évre nyomtalanul eltűnt. Csak a reneszánsz, a mindent elsöprő ego újjászületése teremtette újra, majd újabb 500 év telt el, amíg technikai vívmányai is újjáéledtek. Ismét megjelent a reguláris hadsereg, a bevásárlóközpont, a szabványrendszer, a taxis, a vízóraleolvasó, az üveges, a rabszolga. A bérrabszolga. Róma feltámadt.

Messze keleten az élet folyt a maga kerékvágásában, az ott élő népek féltve őrízték hagyományaikat. Uralkodóik nem választva lettek, hanem kiválasztódtak. Nem valakinek a kegyéből emelkedett magasra egy-egy vezér, hanem a keleti szellemisége emelte oda. Nem a kegyetlenség volt a domináns, hanem az erővel párosuló kompromisszumkészség.

Az uralkodó szimbólum volt. Ő volt az első a férfiak között, az abszolút tekintély.

Mi magyarok párhuzamosan élve e két kultúra határán tettük hétköznapi dolgainkat, műveltük földjeinket, védtük határainkat és szaporodtunk. Egy nép számára ez isteni törvényszerűség.

Gyökereinknél fogva a keleti értékrend a zsinórmértékünk, Szent István hatalmi szava óta a nyugati értékrend befogadása a célunk. Kulturális határnépként naivan hasonló toleranciát vártunk 1000 éven keresztül az Ennsen túlról, mint amit a Szent Korona eszmeisége által a magyarság adott a Kárpátokon átzúdúló besenyőknek, úzoknak, kunoknak, ez volt a nagy ábrándja népünknek. Ezer év keserű tapasztalata ellenére mégis bíztunk a nyugatban. Újra meg újra odanyújtjuk másik orcánkat is. Ezért az álomért elfogadtuk még azt is, hogy a mi országunk Európa védőbástyája, bár tudtuk, hogy a legnyugatabbra jutott keleti nép vagyunk.

Egymás közt pedig azt mondtuk: Mi magyarok...

Mindez a múlté. Megszűnt a belső kohézió, összekuszálódott a nemzettudat. Meggyengültünk és a meggyengült társadalomnak az a legfőbb jellemzője, hogy elfelejti történelmét, kultúráját, gyökereit, jelképeinek értelmét. Ez a pusztulási folyamat lassú és gyötrelmes történelmi korszakok sora, amelyet egyre kegyetlenebb diktatúrák, és egyre gyengülő szabadságharcok sora kísér. A hódító sikere csak akkor lehet teljes, ha egy nép múltidőben kezd beszélni magáról, a múlt dicsőségét előrébbvalónak tekinti, mint a jelen problémáit. Manapság ez a jellemző. A társadalom béna döbbenettel asszisztál a magyar államiság szétveréséhez.

A magyar identitástudat és államiság mindenkor szerves egységet alkotott, ezért a hódító hatalmaknak hármas problémája volt a Kárpát-medencét illetőleg. Először is meg kellett megtörnie egy erős magyar hadsereget. Ha ez sikerült, az államigazgatás rendszerét kellett kiiktatni, magyarán a történelmi alkotmányt felfüggeszteni, a nemesi és nemzeti ellenállást szétzúzni. Végül az identitás intézményesített szétverése következhetett volna. Eddig a pontig többször is eljutottak ellenségeink, de ekkor mindig kitört egy nemzeti létünket hangsúlyosan kifejező szabadságharc. A Wesselényi- féle összeesküvés, mint a modern ellenállás kezdete, a Rákóczi-szabadságharc, 1848-49, a habsburg abszolutizmus ellen, 1956 a kommunizmus ellen, és 2006a globalizmus ellen.

Az expanziós fenyegetés a középkori magyar állam feldarabolása óta folyamatosan érzékelhető, ezért 1541 óta a mindenkori magyar politikának legfontosabb feladata az alkotmány védelme. A történelmi túlélés kulcsa az alkotmányban rögzített ellenállási jog, amely erkölcsi és törvényi alapot ad az önvédelemre a mindenkori megszállás korszakában. Buda török elfoglalása óta a történelmi Magyarország területe folyamatos megszállás alatt van, a nemzeti identitás ugyanakkor a megszállt területeken a legutóbbi időkig erősödött.

Az utóbbi 500 évben különböző irányú folyamatokkal találjuk szembe magunkat. A Habsburgok 400 éves megszállásának, betelepítési politikájának, abszulutista törekvéseinek célja kezdetektől fogva a magyar öntudat szétzúzása volt, míg a török hódoltság 150 éve meglepő módon érdekes kettősséget mutat.

1526-tól 150 éven át Közép-Magyarország területe földrajzi adottságainál fogva inkább török felvonulási területnek számított Nyugat-Európa felé, mintsem az Oszmán birodalom szerves részének. A hódoltság területe nagyobb részt azt a szabad Kunságot ölelte fel, amelynek lakói az 1240-es Kőmonostori szerződés szerint közösségi nemesi jogokkal bírtak. A hódoltság elnéptelenedésének legfőbb oka tehát nem a nagyüzemi emberírtás volt, ahogyan ezt később tanították, hanem részben az alkotmányos jogok felfüggesztése, részben a kettős adóztatás intézménye. Kevésbé ismert tény, hogy a hódoltság területén 1686-ig nem csak a török porta szedett adót, hanem a terület magyar birtokosa is. A kétoldalról szorongatott lakosság döntő része élhetőbb körülményekre szavazott és elvándorolt. Természetesen identitását megőrizte, hiszen a balkáni népektől eltérően a lakosság nem törökösödött el, később lehetőségeihez képest visszatelepült eredeti lakóhelyére. Történelmi tény az is, hogy a reformáció térhódítása a Kárpát-medencében csak a török által megszállt területen bizonyult tartósnak. Ezt azért fontos megjegyezni, mert a református egyház mindmáig a nemzeti értékek letéteményese. A magyar kálvinizmus az utóbbi évszázadok során egyet jelent a nemzeti gondolkodással. Ezt a formálódó nemzeti egyházat a török nemhogy gyengítette, hanem erősítette. Tekintsük át figyelmesen Erdély felvirágzásának külpolitikai körülményeit, figyeljünk Thököly, Rákóczi, Kossuth és szabadságharcaiknak többezer katonájára, akik a török birodalom területén találtak menedéket! A török megszállás ellen, egyetlen szervezett függetlenségi mozgalomról sem tudunk.

Innen fakad a 150 éves török hódoltság kettőssége.

Ettől eltérően az 1700-as évek elejétől az ország egésze Habsburg megszállás alá került, megkezdőtt a betelepítések és a nemzeti szabadságmozgalmak másfélszáz esztendeje, és a legteljesebb elnyomás időszaka. 1745-ben ugyan Mária Terézia kényszerből lazított a gyeplőn, bár ez csak átmeneti gyengeség volt. Mindenesetre a török alól felszabadult, identitásukat megőrzött kunok éltek a lehetőséggel, visszavásárolták történelmi területüket és jogaikat a Duna-Tisza közén. A reformkor harca a magyar alkotmány jogfolytonosságának visszaállításáról szólt, ezzel párhuzamosan a nemzetállamiságról és a nemzeti piacról.

1867-ben Magyarország mégis elkötelezte magát a német-osztrák befolyásnak, feladta legfontosabb szabadságjogait, legitimizálta a megszállást (pillanatnyi gazdasági és politikai érdekek végett), megbecsült vezetői a korlátozott állam lassú haldoklására szavaztak. A monarchia urai átszervezék a nemzeti önvédelem alapvető intézményeit: a honvédelmet, a megyerendszert. A történelmi autonómiákat megszüntették (köztük a kunokét is), a pénzügyeket kisajátították. Mindezt nem véletlenül, hiszen a XIX. század végének kommunikációs és pénzügyi forradalma átszabta a megszálló hatalmak taktikájat. Ekkorra a formálódó nemzeti gondolkodás összecsapott a megfoghatatlan internacionalizmussal. A megváltozott stratégia a pénzügyi hatalmasságok részéről olyan helytartók kinevezését támogatta, amelyek anyagi ellenszolgáltatás fejében kiszolgáltatják népüket. Létrejött az áldemokrácia intézménye, amely az adott ország anyagi erőforrásait a világpiacnak nevezett megfoghatatlalan birodalom szolgálatába állította. A manipulált körülmények a monarchiák nyakába zúdították a társadalom egyenlőtlenségének minden terhét, holott a valódi ok a hitelpénzrendszer mindenhatósága volt. A hitelpénzrendszer érdeke mindmáig a multikultúra elterjedése. Az üzlet logikája szerint, ha a kínálat homogén, akkor a társadalmaknak is homogénné kell válnia. A nemzeti alapon szerveződő piacok sokszínűsége útjában álltak ennek a kurzusnak és ezzel megkezdődött a középkor értékein alapuló európai tradíciók genocídiuma, a teljes erkölcsi szétesés, amely napjainkig tart. A mesterségesen gerjesztett beavatkozás csúcspontja az 1927-es New York-i tőzsdekrach volt, amely a még működő konzervatív társadalmakat megroppantotta, szociálisan megosztotta. A társadalmi egységet egyéni- és pártérdekekre bontotta szét (a piac érdeke szerint,) tehát a lakosság ellenállásra alkalmatlan masszává vált. Következmény: A közösségek már nem a létszükségletek szerint jönnek létre, hanem mesterséges folyamatok hozalékaként. Ma -mint azt az elején megjegyeztük- a diktatúrák korszakát éljük, ideológiákkal álcázott birodalomépítési folyamatok zajlanak, ezeknek vagyunk a szenvedő szereplői. Az utóbbi száz év a manipuláció évszázada, ahol a kommunikáció felülről irányított, az együttélés egésze virtuális. A diktatúra célpontja ma is az utolsó dominó, a nemzeti identitás szétverése, ám most sokkal hatékonyabb eszközöket használ. Jól irányzott propagandájával először elbizonytalanít, félreinformál, majd lesöpri az asztalról a társadalmi érdekeket, könyörtelenül uniformizál.

A magyar állam 63 éve alkotmány nélkül vergődik, a teljes magyarlakta terület idegen megszállás alatt áll. Magyarország mégis azon kevés országok közé tartozik, amely ennek ellenére az utóbbi száz évben kétszer is, 1956-ban és 2006-ban is nemzeti öntudatra ébredt. A legnemesebb hagyományait ápolva fellázadt az elnyomás ellen. Ezzel a tettel Magyarország természetszerűleg a diktatúrák elsőszámú célpontjává vált, a bekebelezési folyamat felgyorsult, mi 2007 magyarjai nem teszünk mást, mint amit apáink tettek. Ellenállunk a hódítóknak.

Van tehát válaszunk a nemzeti ellenállást lesajnáló, vállveregetőknek:

Igen, Magyarországon ma szükségszerűen ismét szerveződik az ellenállás. Ez a világ legtermészetesebb dolga. Ma hazafiakat börtönöznek be, olyanok szenvedik el a megtorlást, akik a közösségi jogokat fontosabbnak tartják egyéni boldogulásuknál. A nagyvárosokban erkölcsi összeomlás és a legteljesebb nyomor kísért. A lakosság meghatározó része nem képes túlemelkedni az egyéni érdekek bűvkörén és magára maradtan küzd bizonytalan és bizalmatlan környezetében. Sikertelensége miatt lassan, de biztosan radikalizálódik. Az életszínvonal csökken, a lakosság elszegényedése visszafordíthatatlan, átlagemberek milliói kerültek erkölcsi és anyagi értelemben lehetetlen helyzetbe. Ennek előidézője legnagyobb részben saját azonosságtudatunk megroppanása, amit a mai politikai berendezkedés kihasznál.

A társadalom ösztönszerűen védekezik, önvédelmének kulcsa pedig a közösségi értékek ismételt felfedezése, megismerése, megbecsülése, íratlan törvényeinek elfogadása.

Védekezzünk mi is! Vállaljunk közösségi szerepet! Ne így kérdezzünk: Miért éri ez meg nekem? Hanem így: Miért éri ez meg nekünk? A magyar megmaradás titka mindig a MI szóban rejlett.

Tatár József
Rendszerváltó Fórum
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: bevásárlóközpont, vállveregetőknek, szabványrendszer, birodalomépítési, mellszélességgel, mostohagyermekei, intézményesített, megfoghatatlalan, megsemmisítésére, visszavásárolták, szuperbirodalmak, összekuszálódott, elbizonytalanít, propagandájával, megkeményedtünk, magyarországnak, boldogulásuknál, tapasztalatokat, elkötelezettség, törvényszerűség, zsinórmértékünk, szabadságharcok, kiszolgáltatott, felvirágzásának, megcsonkították, meghamisították, kiszolgáltatják, megfigyelhetjük, létszükségletek, szabadságjogait, radikalizálódik, megszállásának, kereszttüzében, kisajátították, mindenhatósága, hagyományaikat, elmúlt hónapokban, elmúlt esztendő, valódi rendszerváltásért, tavaly őszi, események hátterét, jelenlegi körülmények, nemzet túlélésének, jelenkor történelmének, erjedésnek indult, idegen hatalmak, szuperbirodalmak terrorját, utóbbi száz, hódítók ellen, harcot manapság, általános politikai, mindenkori megszállók, Szent István, Szent Korona, Mária Terézia, Tatár József, Rendszerváltó Fórum,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A világnak égető szüksége van ...  Tehetségtelen gyerek nincs.  Föld napja április 22  A föld szépségéért  Életművészet  Alakot vált...  Gaál Viktor gondolata  Bella István: Zsoltár  Föld napja április 22  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Búzaszentelés  Az embernek a társa: hiányzik.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Esti kép  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Facebookon kaptam  Az idő elsodorja létezésünk  A boldogság ült a világvégén  Facebookon kaptam  Ébredj  Facebookon kaptam  Környezetvédelem  Facebookon kaptam  A Gömb  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Semmit ne higgy el  Facebookon kaptam  Jó éjt  Beney Zsuzsa - Tavasz  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Ez a jó az alvásban.  Amit átélünk,  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Próbálkozni kell ahhoz,  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Rögtön puha Mézes Krémes  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Facebookon kaptam  Az udvariasság alapja: önismer...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Tehetségtelen gyerek nincs.  Búzaszentelés  A végzet az  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A hét szűk esztendő  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Ünnepelj csak  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  György napra  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Facebookon kaptam  Emlék  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A Gömb  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Pocsai Piroska - NE SIESS!  Aki szeret, annak senki sem id...  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa  Paul David Tripp Április 25  Beney Zsuzsa - Tavasz  Két tekintet van  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Az idő elsodorja létezésünk  Volt egy...  Naplemente  Facebookon kaptam Gizike bar...  A keserű igazság  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ez a jó az alvásban. 
Bejegyzés Címkék
elmúlt hónapokban, elmúlt esztendő, valódi rendszerváltásért, tavaly őszi, események hátterét, jelenlegi körülmények, nemzet túlélésének, jelenkor történelmének, erjedésnek indult, idegen hatalmak, szuperbirodalmak terrorját, utóbbi száz, hódítók ellen, harcot manapság, általános politikai, mindenkori megszállók, megszállókat -talpnyaló, messziről idevetődő, válasz valószínűleg, válasz sokkal, ránk erőltetett, magyarság kultúrája, legnyugatabbra jutott, európai kontinensbe, mediterránium kereskedő, klasszikus magyar, tolerancián alapuló, autonómiák közösségi, ezen alapuló, nyers erőre, gyengébbek leigázására, módszer szemlélteti, atlanti értéket, vérrel- tűzzel, keleti gondolodás, természetes kiválasztódás, antik mondakör, antik eredetmondák, keleti mondavilág, ígéret földjét, római forrásokra, ókorban uralkodói, kiszolgáltatott Rómának, elkötelezettség szimbóluma, birodalom sorsa, mindent elsöprő, reguláris hadsereg, élet folyt, maga kerékvágásában, kegyéből emelkedett, keleti szellemisége, kegyetlenség volt, erővel párosuló, uralkodó szimbólum, férfiak között, abszolút tekintély, keleti értékrend, nyugati értékrend, magyarság adott, nagy ábrándja, álomért elfogadtuk, belső kohézió, meggyengült társadalomnak, pusztulási folyamat, hódító sikere, múlt dicsőségét, jelen problémáit, társadalom béna, magyar államiság, magyar identitástudat, hódító hatalmaknak, erős magyar, államigazgatás rendszerét, történelmi alkotmányt, identitás intézményesített, pontig többször, nemzeti létünket, modern ellenállás, habsburg abszolutizmus, kommunizmus ellen, expanziós fenyegetés, középkori magyar, mindenkori magyar, alkotmány védelme, történelmi túlélés, alkotmányban rögzített, mindenkori megszállás, történelmi Magyarország, nemzeti identitás, megszállt területeken, legutóbbi időkig, magyar öntudat, török hódoltság, hódoltság területe, szabad Kunságot, 1240-es Kőmonostori, nagyüzemi emberírtás, alkotmányos jogok, kettős adóztatás, hódoltság területén, török porta, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5712
  • e Hét: 19942
  • e Hónap: 31053
  • e Év: 184549
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.